Yerli Komedi Filmleri 2023

2023’ün En İyi Yerli Komedi Filmleri

2023, Türk komedi filmleri için oldukça verimli bir yıl oldu. Birbirinden eğlenceli ve kahkaha dolu filmler, izleyicileri sinema salonlarına çekti. İşte 2023’ün en iyi yerli komedi filmlerinden bazıları:

  1. “Ailecek Şamata”

Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Özdemir, Şevket Çoruh, Ayça Bingöl

“Ailecek Şamata”, birbirinden farklı karakterlere sahip bir ailenin komik hikayesini konu alıyor. Ailenin başı olan baba, işinde başarılı ancak ailesiyle iletişim kurmakta zorluk çeken bir adamdır. Anne ise çocuklarına düşkün, ancak biraz dağınık bir kadındır. Çocuklar ise birbirinden farklı kişilikleriyle ailenin neşesi ve eğlencesidir. Bir gün, ailenin başına bir dizi komik olay gelir ve bu olaylar onları birbirlerine daha da yakınlaştırır.

  1. “Hababam Sınıfı Yeniden”

Yönetmen: Ferzan Özpetek
Oyuncular: Afra Saraçoğlu, Mert Yazıcıoğlu, Salih Bademci, Deniz Işın

“Hababam Sınıfı Yeniden”, Rıfat Ilgaz’ın aynı adlı romanından uyarlanan bir komedi filmi. Film, 1960’lı yıllarda bir yatılı okulda geçen hikayeyi konu alıyor. Okulun müdürü, öğrencileri disiplin altına almak için elinden geleni yapmaktadır. Ancak öğrenciler, müdürün tüm çabalarına rağmen okulda eğlenmeyi ve şamata yapmayı sürdürmektedir.

  1. “Gülümse”

Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Selçuk Yöntem, Ayça Bingöl

“Gülümse”, bir aşk hikayesini konu alan bir komedi filmi. Film, birbirinden çok farklı iki insanın aşkını anlatıyor. Kadın, başarılı bir iş kadınıdır. Erkek ise sıradan bir adamdır. İki insan, bir tesadüf sonucu tanışır ve birbirlerine aşık olur. Ancak aşkları, çevrelerindeki insanların tepkisiyle karşılaşır.

  1. “Aykut Enişte 2”

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Oyuncular: Şahan Gökbakar, Demet Akbağ, Ata Demirer, Ezgi Mola

“Aykut Enişte 2”, 2016 yılında yayınlanan “Aykut Enişte” filminin devamı niteliğindedir. Film, Aykut Enişte’nin yeni maceralarını konu alıyor. Aykut Enişte, bu kez kayınbiraderi ile birlikte bir iş kurmaya karar verir. Ancak işler istedikleri gibi gitmez ve komik olaylar yaşanır.

  1. “Çalgı Çengi İkimiz”

Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Ezgi Mola, Şevket Çoruh

“Çalgı Çengi İkimiz”, 2010 yılında yayınlanan “Çalgı Çengi” filminin devamı niteliğindedir. Film, iki müzisyen arkadaşın yeni maceralarını konu alıyor. İki arkadaş, bu kez bir düğün organizasyonunda çalışmaya başlar. Ancak işler yine istedikleri gibi gitmez ve komik olaylar yaşanır.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: