Windows 7 Etkinleştirme Ürün Anahtarı 2015

Windows 7 Etkinleştirme Ürün Anahtarı 2015

Windows 7, Microsoft tarafından geliştirilen ve 2009 yılında piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows XP’nin halefi ve Windows 8’in öncüsü olan Windows 7, kullanıcı dostu arayüzü, kararlılığı ve performansı ile beğeni kazanmıştır.

Windows 7’yi etkinleştirmek için bir ürün anahtarına ihtiyaç vardır. Ürün anahtarı, Windows 7’nin lisansını doğrulayan ve kullanıcılara tüm özellikleri kullanma yetkisi veren 25 karakterlik bir koddur.

Windows 7 ürün anahtarlarını, Windows 7’yi satın aldığınız zaman aldığınız kutu veya DVD’den veya Microsoft’un web sitesinden edinebilirsiniz. Windows 7’yi etkinleştirmek için ürün anahtarını, “Başlat” menüsünden “Denetim Masası”nı açarak, “Sistem ve Güvenlik” sekmesini tıklayarak ve ardından “Sistem”i tıklayarak girebilirsiniz.

Windows 7 Ürün Anahtarı Türleri

Windows 7 ürün anahtarları, aşağıdaki üç türden biri olabilir:

  • OEM Ürün Anahtarları: Bu tür ürün anahtarları, bilgisayar üreticileri tarafından yeni bilgisayarlara önceden yüklenmiş olarak gelir. OEM ürün anahtarları, yalnızca o bilgisayarda kullanılabilir.
  • Kutulara Özel Ürün Anahtarları: Bu tür ürün anahtarları, Windows 7’yi kutulu olarak satın aldığınızda verilir. Kutulara özel ürün anahtarları, herhangi bir bilgisayarda kullanılabilir.
  • Tek Kullanımlık Ürün Anahtarları: Bu tür ürün anahtarları, yalnızca bir kez kullanılabilir. Tek kullanımlık ürün anahtarları, genellikle deneme sürümlerini etkinleştirmek için kullanılır.

Windows 7 Ürün Anahtarı Etkinleştirme

Windows 7 ürün anahtarını etkinleştirmek için, aşağıdaki adımları izleyin:

  1. “Başlat” menüsünden “Denetim Masası”nı açın.
  2. “Sistem ve Güvenlik” sekmesini tıklayın.
  3. “Sistem”i tıklayın.
  4. “Windows etkinleştirilmedi” ifadesinin yanındaki “Etkinleştir”i tıklayın.
  5. Ürün anahtarınızı girin ve “İleri”yi tıklayın.
  6. Microsoft’un ürün anahtarınızı doğrulaması için bir İnternet bağlantısına ihtiyacınız olacaktır.

Windows 7 Ürün Anahtarı Bulunamıyorsa

Windows 7 ürün anahtarınızı bulamıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

  1. “Başlat” menüsünden “Denetim Masası”nı açın.
  2. “Sistem ve Güvenlik” sekmesini tıklayın.
  3. “Sistem”i tıklayın.
  4. “Windows etkinleştirilmedi” ifadesinin yanındaki “Ürün anahtarımı kaybettim veya etiketim kayboldu” bağlantısını tıklayın.
  5. Microsoft’tan bir ürün anahtarı istemek için talimatları izleyin.

Windows 7 Ürün Anahtarı Ücretsiz

Windows 7 ürün anahtarlarını ücretsiz olarak edinmenin birkaç yolu vardır:

  • Eski bir bilgisayarınızdan ürün anahtarını kullanın. Eski bir bilgisayarınızdan Windows 7’yi kaldırdıysanız, ürün anahtarını hala kullanabilirsiniz.
  • Denemek için Windows 7’yi indirin. Microsoft, Windows 7’yi 30 gün boyunca ücretsiz olarak denemeniz için izin verir. Deneme sürümünü etkinleştirmek için bir ürün anahtarına ihtiyacınız yoktur.
  • Ücretsiz bir ürün anahtarı jeneratörü kullanın. İnternette, Windows 7 için ücretsiz ürün anahtarı üretebilen birçok araç mevcuttur. Ancak, bu araçların güvenilir olup olmadığı konusunda dikkatli olmanız gerekir.

Windows 7 Ürün Anahtarını Kaybetmekten Korunma

Windows 7 ürün anahtarınızı kaybetmekten kaçınmak için, aşağıdaki adımları izleyin:

  • Ürün anahtarınızı güvenli bir yerde saklayın. Ürün anahtarınızı, bir not defterine veya bilgisayarınızdaki bir dosyaya kaydedebilirsiniz.
  • Ürün anahtarınızı bir fotoğraf veya tarayıcı ile kaydedin. Ürün anahtarınızı bir fotoğraf veya tarayıcı ile kaydederek, her zaman bir kopyaya sahip olursunuz.
  • **Ürün anahtarınızı

Yayımlandı

kategorisi

yazarı: