Bilim Kurgu Filmleri 2023

2023’ün En Çok Beklenen Bilim Kurgu Filmleri: Konuları ve Çıkış Tarihleri

Bilim kurgu, hayal gücümüzü ateşleyen ve bizi geleceğin olanakları hakkında düşündüren büyüleyici bir film türüdür. 2023, bilim kurgu meraklıları için heyecan verici bir yıl olacak ve vizyona girecek çok sayıda ilgi çekici film var. İşte 2023’ün en çok beklenen bilim kurgu filmlerinden bazıları ve konuları hakkında bilgiler:

1. The Flash (25 Haziran 2023)

DC Genişletilmiş Evreni’nin bir parçası olan The Flash, Barry Allen’ın (Ezra Miller) süper hızlı kahramana dönüşümünü konu alıyor. Film, Allen’ın annesinin ölümünü araştırırken zaman yolculuğu ve alternatif gerçekliklerle uğraşmasını konu alıyor.

2. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 Mayıs 2023)

Marvel Sinematik Evreni’nin sevilen ekibi Guardians of the Galaxy, üçüncü maceraları için geri dönüyor. Film, Rocket Raccoon’un (Bradley Cooper) kökenlerini keşfetmesini ve ekibin yeni bir düşmanla yüzleşmesini konu alıyor.

3. Oppenheimer (21 Temmuz 2023)

Christopher Nolan’ın yönettiği Oppenheimer, atom bombasının babası olarak bilinen J. Robert Oppenheimer’ın (Cillian Murphy) hayatını konu alıyor. Film, Oppenheimer’ın Manhattan Projesi’ndeki rolünü ve nükleer silahların geliştirilmesindeki etik ikilemleri araştırıyor.

4. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2 Haziran 2023)

Spider-Man: Into the Spider-Verse’ün devamı olan Across the Spider-Verse, Miles Morales’in (Shameik Moore) farklı boyutlardan gelen diğer Örümcek Adamlarla takım kurmasını konu alıyor. Film, çoklu evrenleri ve Örümcek Adam mitolojisinin çeşitli yorumlarını keşfediyor.

5. Meg 2: The Trench (4 Ağustos 2023)

Jason Statham’ın başrolünde yer aldığı Meg 2: The Trench, devasa bir megalodon köpekbalığıyla karşılaşan bir dalış ekibinin hikayesini anlatıyor. Film, ilk filmin olaylarından sonra ekibin daha tehlikeli bir göreve çıkmasını konu alıyor.

6. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (17 Kasım 2023)

The Hunger Games serisinin bir ön filmi olan The Ballad of Songbirds and Snakes, genç Coriolanus Snow’un (Tom Blyth) 10. Açlık Oyunları’nda bir haraç olarak seçilmesini konu alıyor. Film, Snow’un daha sonra zalim bir diktatör olmasına yol açan olayları araştırıyor.

7. Wonka (15 Aralık 2023)

Roald Dahl’ın sevilen karakteri Willy Wonka’nın kökenlerini anlatan Wonka, genç Willy’nin (Timothée Chalamet) çikolata fabrikasını kurma yolculuğunu konu alıyor. Film, Wonka’nın eksantrik kişiliğinin ve ikonik çikolatalarının yaratılmasının arkasındaki hikayeyi araştırıyor.

8. Barbie (21 Temmuz 2023)

Margot Robbie’nin başrolünde yer aldığı Barbie, ikonik oyuncağın canlı aksiyon uyarlamasıdır. Film, Barbie’nin (Robbie) gerçek dünyaya sürgün edilmesini ve burada kendi kimliğini ve yerini bulmaya çalışmasını konu alıyor.

9. Mission: Impossible 7 (14 Temmuz 2023)

Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı Mission: Impossible serisinin yedinci filmi, Ethan Hunt’ın (Cruise) IMF’yi yok etmeye çalışan gizemli bir örgütü durdurma görevini konu alıyor. Film, Cruise’un imza niteliğindeki aksiyon sahneleri ve nefes kesici dublörleriyle dolu.

10. Dune: Part Two (3 Kasım 2023)

Denis Villeneuve’ün yönettiği Dune’un devamı olan Dune: Part Two, Paul Atreides’in (Timothée Chalamet) Arrakis gezegeninin kontrolünü ele geçirmek için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Film, ilk filmin olaylarından sonra Paul’un kaderini ve Arrakis’in geleceğini araştırıyor.

İlgili Dosyalar ve Siteler:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: