Eski Laptop Windows 10 Ürün Anahtarını Yeni Pc De Kullanma

Eski Laptop Windows 10 Ürün Anahtarını Yeni PC’de Kullanma

Windows 10, Microsoft tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen popüler bir işletim sistemidir. Eski bir laptopunuzda Windows 10 kullanıyorsanız ve yeni bir bilgisayar satın aldıysanız, eski laptopunuzdaki Windows 10 ürün anahtarını yeni bilgisayarınızda kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu, yeni bilgisayarınızın lisanslı bir Windows 10 işletim sistemiyle gelmesini ve ayrıca Windows 10’un tüm özelliklerine erişmenizi sağlayacaktır.

Hangi Windows 10 Ürün Anahtarlarını Kullanabilirsiniz?

Eski laptopunuzdaki Windows 10 ürün anahtarını yeni bilgisayarınızda kullanabilmeniz için, bu anahtarın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir:

  • Anahtar, Windows 10’un orijinal bir lisansı için olmalıdır.
  • Anahtar, OEM sürümlü bir Windows 10 işletim sistemi için olmamalıdır.

OEM sürümlü Windows 10 işletim sistemleri, bilgisayar üreticileri tarafından bilgisayarlarla birlikte gelir. Bu sürümlerin ürün anahtarları, yalnızca belirli bir bilgisayarla birlikte kullanılabilen tek kullanımlık anahtarlardır. Bu nedenle, OEM sürümlü Windows 10 işletim sistemlerinin ürün anahtarlarını yeni bilgisayarlarda kullanamazsınız.

Eski Laptopunuzdan Windows 10 Ürün Anahtarını Nasıl Bulabilirsiniz?

Eski laptopunuzdan Windows 10 ürün anahtarını bulmanın birkaç yolu vardır:

  • Ürün anahtarını not etin: Windows 10’u yüklerken ürün anahtarınızı bir yere not ettiyseniz, bu en kolay yöntemdir.
  • Ürün anahtarını Windows’tan alın: Windows’u açın ve “Ayarlar” > “Sistem” > “Hakkında” bölümüne gidin. “Ürün etkinleştirme” altında, ürün anahtarınızı görebilirsiniz.
  • Ürün anahtarını üçüncü taraf bir araçla alın: Üçüncü taraf bir araç kullanarak, Windows’un kurulu olduğu bölümden ürün anahtarınızı çıkarabilirsiniz.

Ürün Anahtarınızı Yeni Bilgisayarınıza Nasıl Yüklersiniz?

Eski laptopunuzdan Windows 10 ürün anahtarınızı bulduktan sonra, yeni bilgisayarınıza yüklemek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Yeni bilgisayarınızı açın ve Windows’u yükleyin.
  2. Windows’u yüklerken, ürün anahtarınızı girin.
  3. Windows yüklendikten sonra, ürün anahtarınızın geçerli olduğunu doğrulamak için Windows’u etkinleştirin.

Windows’u Etkinleştirmek için Ürün Anahtarınızı Kullanamazsanız

Eski laptopunuzdan Windows 10 ürün anahtarınızı yeni bilgisayarınıza yüklediyseniz ancak Windows’u etkinleştiremiyorsanız, aşağıdaki nedenlerden biri olabilir:

  • Ürün anahtarınız geçersizdir. Ürün anahtarınızın geçerli olduğundan emin olmak için Microsoft’un web sitesinden kontrol edin.
  • Ürün anahtarınız, yeni bilgisayarınızın donanımıyla uyumlu değildir. Windows 10 ürün anahtarları, belirli donanım bileşenleriyle eşleştirilmiştir. Yeni bilgisayarınızın donanım bileşenleri, eski laptopunuzdaki donanım bileşenleriyle eşleşmeyebilir.
  • Ürün anahtarınız, Windows 10’un belirli bir sürümüne veya sürümüne aittir. Windows 10 ürün anahtarları, belirli bir Windows 10 sürümüne veya sürümüne aittir. Yeni bilgisayarınıza yüklemek istediğiniz Windows 10 sürümünün veya sürümünün, ürün anahtarınızla uyumlu olduğundan emin olun.

Sonuç

Eski laptopunuzdaki Windows 10 ürün anahtarını yeni bilgisayarınızda kullanabilmeniz, yeni bilgisayarınızın lisanslı bir Windows 10 işletim sistemiyle gelmesini ve ayrıca Windows 10’un tüm özelliklerine erişmenizi sağlayacaktır. Ancak, ürün anahtarınızın geçerli olduğundan, yeni bilgisayarınızın donanımıyla uyumlu olduğundan ve Windows 10’un istediğiniz sürümüne veya sürümüne ait olduğundan emin olun.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: