Izlenmesi Gereken Komedi Filmleri

İzlenmesi Gereken En İyi Komedi Filmleri

Komedi, hayatın stresinden ve zorluklarından bir anlık kaçış sağlayan, ruh halini yükselten bir film türüdür. İster kahkahalarla karnınıza ağrı girsin ister yüzünüzde hafif bir gülümseme oluşsun, iyi bir komedi filmi gününüzü aydınlatabilir.

İşte Google arama motorunun ilk sayfasında yer alacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşan, izlenmesi gereken en iyi komedi filmlerinden oluşan bir liste:

1. Airplane! (1980)

Bu klasik parodi filmi, bir uçak kazasından sonra yolcular ve mürettebat arasındaki absürt ve komik etkileşimleri konu alıyor. Leslie Nielsen, Robert Hays ve Julie Hagerty’nin unutulmaz performanslarıyla “Airplane!”, tüm zamanların en komik filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

2. Monty Python and the Holy Grail (1975)

Monty Python ekibinin bu kült klasiği, Kral Arthur ve Şövalyelerinin Kutsal Kase arayışını hicvediyor. Absürt mizahı, unutulmaz karakterleri ve ikonik diyaloglarıyla “Monty Python and the Holy Grail”, komedi tarihinin en etkili filmlerinden biridir.

3. The Big Lebowski (1998)

Coen Kardeşlerin bu kült klasiği, bowling oynayan, esrar içen ve yanlışlıkla bir milyon dolarlık fidye davasına karışan tembel bir adam olan Jeff “The Dude” Lebowski’nin hikayesini anlatıyor. Jeff Bridges’in ikonik performansı ve unutulmaz karakterleriyle “The Big Lebowski”, modern komedinin bir başyapıtıdır.

4. Bridesmaids (2011)

Bu kadın merkezli komedi, bir nedime olan Annie’nin en iyi arkadaşının düğününü planlarken yaşadığı komik ve kaotik maceraları konu alıyor. Kristen Wiig, Maya Rudolph ve Rose Byrne’ın yıldızlarla dolu kadrosuyla “Bridesmaids”, kadın arkadaşlıkları ve düğün planlamasının çılgınlığını hicvediyor.

5. 21 Jump Street (2012)

Bu aksiyon komedisi, iki gizli polis memurunun lise öğrencisi olarak gizlenerek bir uyuşturucu çetesini çökertmeye çalışmasını konu alıyor. Channing Tatum ve Jonah Hill’in komik ikilisiyle “21 Jump Street”, gençlik filmlerinin ve aksiyon filmlerinin eğlenceli bir parodisidir.

6. The Hangover (2009)

Bu çılgın komedi, bir bekarlığa veda partisinden sonra hafızalarını kaybeden dört arkadaşın Las Vegas’ta yaşadığı maceraları konu alıyor. Bradley Cooper, Ed Helms ve Zach Galifianakis’in yıldızlarla dolu kadrosuyla “The Hangover”, çılgınlık ve kahkahalarla dolu bir yolculuktur.

7. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Bu hicivli komedi, 1970’lerde San Diego’da bir erkek egemen haber ekibinin hikayesini anlatıyor. Will Ferrell, Steve Carell ve Paul Rudd’un unutulmaz performanslarıyla “Anchorman”, haber endüstrisinin saçmalıklarını ve erkeklik toksisitesini hicvediyor.

8. Borat (2006)

Sacha Baron Cohen’in bu hicivli belgeseli, Kazakistan’dan gelen bir gazetecinin Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı yolculuğu konu alıyor. Cohen’in Borat karakteri, Amerikan kültürünün ve politikalarının absürtlüğünü ortaya çıkarırken, kahkahalarla karnınıza ağrı girmesine neden oluyor.

9. The 40-Year-Old Virgin (2005)

Bu romantik komedi, 40 yaşında hala bakir olan Andy Stitzer’in hikayesini anlatıyor. Steve Carell’in unutulmaz performansıyla “The 40-Year-Old Virgin”, cinsellik ve ilişkiler hakkında komik ve dokunaklı bir filmdir.

10. Superbad (2007)

Bu gençlik komedisi, liseden mezun olmadan önce bir partiye gitmeye çalışan üç arkadaşın hikayesini anlatıyor. Jonah Hill, Michael Cera ve Christopher Mintz-Plasse’ın yıldızlarla dolu kadrosuyla “Superbad”, ergenliğin utanç verici ve komik yönlerini yakalıyor.

Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: