Vlc Altyazı Bulma

VLC Altyazı Bulma: Adım Adım Rehber

VLC, dünyanın en popüler medya oynatıcılarından biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Kullanımı ücretsiz, açık kaynaklıdır ve hemen hemen her tür medya dosyasını oynatabilir. Ancak, VLC’nin en iyi özelliklerinden biri de altyazı desteğidir.

Altyazılar, yabancı dildeki filmleri ve TV şovlarını anlamanıza yardımcı olabilir veya sadece duyma güçlüğü çeken kişiler için daha erişilebilir hale getirebilir. VLC, altyazıları otomatik olarak bulup indirebilir veya bunları manuel olarak ekleyebilirsiniz.

Adım 1: VLC’yi İndirin ve Kurun

VLC’yi henüz indirmediyseniz, resmi web sitesinden indirebilirsiniz. Windows, Mac ve Linux için sürümler mevcuttur.

Adım 2: VLC’yi Açın ve Bir Video Dosyası Açın

VLC’yi açtıktan sonra, bir video dosyası açmanız gerekir. Bunu, “Dosya” menüsüne tıklayıp ardından “Aç”ı seçerek yapabilirsiniz.

Adım 3: Altyazı Arama Seçeneğini Açın

Video dosyası açıldıktan sonra, “Altyazı” menüsüne tıklayın ve ardından “Altyazı Ara” seçeneğini seçin.

Adım 4: Altyazı Dili Seçin

Altyazı arama penceresi açıldığında, altyazı dilini seçmeniz gerekir. Varsayılan olarak, VLC İngilizce altyazıları arayacaktır. Ancak, farklı bir dil seçmek için “Dil” açılır menüsüne tıklayabilirsiniz.

Adım 5: Altyazı Aramaya Başlayın

Altyazı dilini seçtikten sonra, “Ara” düğmesine tıklayın. VLC, video dosyası için altyazıları aramaya başlayacaktır.

Adım 6: Altyazıları İndirin ve Ekleyin

VLC, video dosyası için altyazıları bulduğunda, bunları bir listede gösterecektir. İndirmek istediğiniz altyazıya tıklayın ve ardından “İndir” düğmesine tıklayın.

Altyazı indirildikten sonra, VLC bunları otomatik olarak ekleyecektir. Altyazıları manuel olarak eklemek için, “Altyazı” menüsüne tıklayın ve ardından “Altyazı Ekle” seçeneğini seçin.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: