Black Adam Hangi Platformda

Black Adam: Karanlığın Kahramanı

Black Adam, DC Comics tarafından yayınlanan ve aynı adı taşıyan çizgi roman karakterine dayanan bir süper kahraman filmidir. Film, Jaume Collet-Serra tarafından yönetilmiş ve Adam Sztykiel, Rory Haines ve Sohrab Noshirvani tarafından yazılmıştır. Dwayne Johnson, Black Adam rolünde başrolde yer alırken, Aldis Hodge, Noah Centineo, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, Quintessa Swindell ve Pierce Brosnan da diğer rollerde yer almaktadır.

Film, 5.000 yıl önce köleleştirilen ve tanrısal güçlerle donatılan ancak öfkesi nedeniyle hapsedilen Black Adam’ın hikayesini anlatıyor. Günümüzde serbest kalan Black Adam, dünyayı kendi adaletiyle yönetmeye karar verir, ancak Adalet Birliği’nin kahramanları ona karşı koymak için bir araya gelirler.

Black Adam, DC Genişletilmiş Evreni’nin (DCEU) on birinci filmi ve Shazam!’ın devam filmidir. Film, 21 Ekim 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’nde vizyona girdi.

Konusu

5.000 yıl önce, Kahndaq adlı bir ülkede Teth-Adam adında bir köle yaşamaktadır. Teth-Adam, ülkesini zalim kralından kurtarmak için tanrıların güçlerini kullanır, ancak öfkesi nedeniyle yolsuzlaşır ve hapsedilir.

Günümüzde, Kahndaq hala bir diktatörlük tarafından yönetilmektedir. Adrianna Tomaz adında bir arkeolog, ülkeye gelir ve Teth-Adam’ı serbest bırakır. Teth-Adam, ülkeyi kurtarmak için tekrar harekete geçer, ancak Adalet Birliği’nin kahramanları ona karşı koymak için bir araya gelirler.

Black Adam, Adalet Birliği’nin kahramanlarına karşı savaşırken, aynı zamanda kendi içsel şeytanlarıyla da mücadele etmek zorundadır. Öfkesini kontrol etmeyi öğrenmeli ve gerçek bir kahraman olmak için neyin gerekli olduğunu anlamalıdır.

Oyuncular

  • Dwayne Johnson – Black Adam / Teth-Adam
  • Aldis Hodge – Carter Hall / Hawkman
  • Noah Centineo – Albert Rothstein / Atom Smasher
  • Sarah Shahi – Adrianna Tomaz / Isis
  • Marwan Kenzari – Ishmael Gregor / Sabbac
  • Quintessa Swindell – Maxine Hunkel / Cyclone
  • Pierce Brosnan – Kent Nelson / Doctor Fate

Yapım

Black Adam, 2014 yılında duyuruldu ve Dwayne Johnson’ın başrolde yer alacağı açıklandı. Film, başlangıçta 2019 yılında vizyona girmesi planlanıyordu, ancak çeşitli gecikmeler nedeniyle 2022 yılına ertelendi.

Filmin çekimleri, 2021 yılının Nisan ayında Atlanta, Georgia’da başladı ve Temmuz ayında tamamlandı. Film, 21 Ekim 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’nde vizyona girdi.

Gişe Performansı

Black Adam, dünya çapında 391 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin yapım maliyeti 195 milyon dolardı.

Eleştiriler

Black Adam, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler, Dwayne Johnson’ın performansını ve filmin aksiyon sahnelerini övdü, ancak diğerleri filmin senaryosunu ve yönetmenliğini eleştirdi.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: