Star Wars Bölüm 1

Star Wars Bölüm 1: Gizli Tehlike Konusu

Star Wars Bölüm 1: Gizli Tehlike, Star Wars serisinin dördüncü filmi ve kronolojik olarak ilk filmidir. Film, 1999 yılında George Lucas tarafından yönetilmiş ve yazılmıştır. Filmde, genç Jedi Padawan Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) ve ustası Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), Naboo gezegeninin Kraliçesi Amidala’yı (Natalie Portman) kaçırılmaktan kurtarmak için bir göreve gönderilirler.

Film, Naboo gezegeninin Ticaret Federasyonu tarafından işgal edilmesiyle başlar. Kraliçe Amidala, gezegenini kurtarmak için yardım istemek üzere Coruscant’a gider. Ancak, Ticaret Federasyonu’nun droidleri Kraliçe’nin gemisine saldırır ve onu Tatooine gezegenine kaçmaya zorlar.

Tatooine’de, Kraliçe Amidala, genç bir köle olan Anakin Skywalker (Jake Lloyd) ile tanışır. Anakin, Kraliçe’yi kurtarmak için Obi-Wan ve Qui-Gon’a yardım eder. Üçlü, Coruscant’a gider ve burada Jedi Konseyi’nden yardım isterler.

Jedi Konseyi, Naboo’yu kurtarmak için bir ordu göndermeye karar verir. Ancak, Ticaret Federasyonu’nun droid ordusu çok güçlüdür ve Jedi’lar yenilmek üzeredir. Tam bu sırada, Anakin Skywalker devreye girer ve droid ordusunu yok eder.

Naboo kurtulur ve Kraliçe Amidala tahta geri döner. Anakin Skywalker, Jedi Konseyi tarafından Jedi eğitimi alması için seçilir. Film, Anakin’in Jedi Tapınağı’na girmesiyle sona erer.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: